Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

Ook sterven moet je leren

12/10/2013 om 10:30 - 13/10/2013 om 12:30

Bij een goed leven hoort een goede dood, meende Seneca.
Maar een cursus volgen over de dood, waarom zou u dat doen? Misschien wel omdat u het belangrijk vindt u voor te bereiden op uw eigen levenseinde. En u zich vaker heeft voorgenomen daar van alles voor te regelen, maar het zo moeilijk is dat ook echt te doen.

Of omdat sterfelijkheid u bezig houdt en u wilt weten hoe anderen daarover nadenken. Het roept immers allerlei vragen op. In deze cursus komt dit allemaal aan bod: vanuit praktische, persoonlijke én filosofische invalshoeken.

Hoewel we het niet vaak doen, is het zinnig om stil te staan bij onze vergankelijkheid. Wanneer we dat doen wordt immers duidelijk wat we echt belangrijk vinden, op een concrete en voelbare manier. Het Humanistisch Verbond en de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) organiseren in 3 weekenden de cursus ‘Ook sterven moet je leren’. De data van de weekend zijn: 12 en 13 oktober 2013, 30 november en 1 december 2013 en 25 en 26 januari 2014

In de cursus zullen verschillende kanten van sterfelijkheid aan bod komen. We verdiepen ons, met filosoof Miriam van Reijen, in de Grieks filosofische ideeën van de Stoa over hechting en onthechting. Ton Vink eveneens filosoof, schrijver en consulent van Stichting de Einder spreekt over de morele spanningen rond het zelfgekozen levenseinde. Onder begeleiding van Marjo van Bergen voeren we groepsgesprekken over wat de besproken theorieën voor onszelf kunnen betekenen. Maar ook vertelt een voorlichter van de Nederlandse Vereniging Voor Vrijwillig Levenseinde over verschillende wilsverklaringen en zullen er nog meer gastsprekers aanwezig zijn. Kortom een levendige cursus waar theorie en praktijk, eigen ervaringen en groepsgesprekken over de dood aan de orde komen. En natuurlijk is er ook tijd voor interessante ontmoetingen en ontspanning in de mooie omgeving van de ISVW.

HV-logoLeden van het Humanistisch Verbond krijgen €25 korting per gevolgd cursusweekend. U kunt bij uw inschrijving aangeven of u lid bent. Deze korting geldt direct nadat u bent lid geworden van het Humanistisch Verbond. Voor meer informatie kijk hier

Voor de tweede keer organiseren de Internationale School voor Wijsbegeerte en het Humanistisch Verbond deze cursus. Over de eerste cursus zei een deelnemer: “Ik heb van elke spreker genoten.” Een andere cursist zei dat vooral de combinatie van praktische zaken, persoonlijke kanten en filosofisch vragen haar het meest heeft aangetrokken.

Klik op de onderstaande buttons voor de afzonderlijke weekenden.

Gegevens

Begin:
12/10/2013 10:30
Einde:
13/10/2013 12:30
Event Categories:
,

Naar boven ↑