Geen categorie Jong, Loes de2

Gepubliceerd op 12 juni 2013 door ISVW

Loes de Jong

Loes de Jong studeerde filosofie aan de Universiteit van Utrecht en de VU. Daarin specialiseerde ze zich in praktische filosofie en socratische gespreksvoering. Daarnaast volgde ze opleidingen in training, coaching en psychosociaal werk. Ze werkt als zelfstandig filosofisch trainer/coach. Eerder was ze werkzaam als politicus in de stadsdeelraad van Amsterdam Centrum en als beleidsmedewerker bij de gemeente en in de GGZ. Ze begeleidt socratische gesprekken, verzorgt cursussen  filosofie en geeft lessen ethiek.

Loes de Jong werkt op het grensvlak van politiek, beleid en belangenbehartiging.  Ze heeft beleidsambtenaren van gemeenten gecoacht, socratische gesprekken begeleid bij RWS en een woningbouwcorporatie.
Ze is adviseur/trainer bij politieke partijen en coacht patiëntenverenigingen en ouderenbonden. Daarnaast werkt ze mee aan maatschappelijke initiatieven als de Dag van de Dialoog en Worldcafé. Over haar aanpak zegt ze: ‘Mijn werkwijze als coach heeft duidelijk zijn oorsprong in de filosofie.  Ik zoek met mensen naar onderliggende vragen bij alledaagse  problemen. Niet de oplossing van een probleem is het uitgangspunt,  maar de zoektocht naar de vraag waar het nu écht om gaat.  De oplossing ligt vaak al in de formulering van de juiste vraag  besloten.’

FacebookTwitterGoogle+LinkedInU kunt helaas niet meer reageren.

Naar boven ↑